U bent hier:

home - actueel

Actueel

25 februari 2014

Reis januari 2014 Pa en Ma

Afgelopen Januari hebben Pa en Ma een voorbereidings reis gemaakt naar Sri Lanka. Ze hebben hier veel voor bereid voor de reis van Robert aanstaande maart 20014. Uiteraard zijn er ook diverse projecten uitgevoerd. Voor een uitgebreid verslag: facebook.com/paenzoonhelpen

Is een openbare facebookpagina dus ook als niet facebook-lid kan je deze altijd bekijken

 
11 september 2013

Septmeber reis 2013

Ook wij hebben een heerlijke vakantie gehad. We hebben de vakantie een weekje ingekort zodat ik volgende week woensdagavond naar Sri Lanka vertrek en vrijdag de 27ste weer terug kom.Alle gedane projecten nalopen en controleren, samen met Ruzain. Lekker samen en heerlijk in de 5e versnelling i.p.v. dat hij alltijd in z’n uppie als een gek door Gintota banjert om alles na te lopen. Verder gaan we inventariseren wat we gaan doen in 2014

 
22 januari 2013

Op Reis!

Yess. Pa en Zoon gaan eindelijk weer eens SAMEN naar Sri Lanka. 14 maart aanstaande vertrekken we naar Sri Lanka

 
13 oktober 2012

FACEBOOK

Blijf op de hoogte via Facebook

www.facebook.com/paenzoonhelpen

 
16 augustus 2012

Naar Sri Lanka

Na 3,5 week hard mn best doen om het een plekje te geven heb ik toch maar mn gevoel gevolgd. Eind volgende week voor een paar dagen naar Sri Lanka om het ''af te sluiten'' en ''afscheid'' te nemen. Verder gaan we kijken hoe we het gezin Raseek kunnen helpen om zichzelf te voorzien van een inkomen. Het project ondersteund door de Rabobank kunnen we ook gelijk nalopen en hopelijk afronden. Tot snel!
 
22 juli 2012

Raseek

Het regent tranen in Gintota. Heel veel tranen. Vanochtend is totaal onverwachts onze trouwe vriend Raseek overleden. Nog maar 44 jaar jong. Het voelt alsof ik een broer verloren heb. Voor Pa en Ma een familie lid. We zijn verdrietig. Enorm...
verdrietig. Gintota zal nooit meer zoveel zonnestralen geven aan ons als vroeger.

Raseek was er vanaf het begin af aan al bij. Familie van Ruzain dus voor de volle 100% betrouwbaar. Raseek was prettig gestoord en voor ons vaak de motivatie om tussen alle ellende door er toch voor de volledige 100% tegen aan te gaan. Altijd vrolijk en in elke situatie een gepaste komische opmerking waardoor we alles weer konden relativeren. Na een dag lang keihard gewerkt te hebben was het genieten met z’n allen bij Ruzain thuis. Vooral door Raseek. Hij was de gangmaker, hij deed je eventjes vergeten dat je met zo veel ellende bezig was. Hij genoot van de Hollandse stroopwafels, wilde alles weten van de Nederlandse politiek en wilde vooral zoveel mogelijk Nederlandse woorden leren. Hij was een trouwe hond die dag en nacht bij ons was als we daar waren. Hij hielp ons tijdens ons verblijf en als we in Nederland waren informeerde hij ons via Ruzain over het wel en wee in Gintota. Ik hield van Raseek en genoot dat hij zoveel mensen kon entertainen en voor iedereen klaar stond. Als je met Raseek door de wijken liep dan leek het alsof je met de koningin rondliep. Hij maakte met iedereen een praatje en probeerde er voor iedereen te zijn. Hij was als een broer voor me en voor mijn ouders als een kind, letterlijk en figuurlijk.

Meer dan 4000 duizend mensen waren er op de begrafenis zojuist ( in Sri Lanka wordt je vanwege het klimaat binnen 24H begraven). Heel Gintota is in rouw gedompeld vanwege het zo verschrikkelijk onverwachte verlies van ‘’hun’’ Raseek. Hij laat een vrouw en 3 kinderen achter. Zijn dochter Risla smste ons zojuist: We are sad and can’t stop crying. There was no one in the wordl like my father………. Ze heeft gelijk. Raseek was uniek. Een man met een goed hart. Veel te vroeg moeten we hem gaan missen. Sri Lanka zal nooit meer zo zijn als Sri lanka was voor ons
 
7 juni 2012

Weer Thuis!

We zijn weer veilig thuis

Lees meer...

 
14 mei 2012

Poging 2

Er zijn inmiddels een aantal weken voorbij van ziekenhuisbezoek, verdieping in diabetes, acceptatie van de ziekte, inregelen, hypo's, aanhoren van de internist, etc. Een bewogen periode dus! Maar, we zijn inmiddels zó ver dat we het opnieuw gaan proberen! Broer en zus vertrekken (hopelijk) woensdag 16 mei richting Sri Lanka!
 
11 maart 2012

Annuleren

Zo ben je vreselijk druk bezig om alle voorbereidingen te treffen om met je zusje naar Sri Lanka te vertrekken en zo lig je in het Ikazia ziekenhuis en heb jezelf wat hulp nodig.

Afgelopen d
onderdag middag 14.00 uur 
belde mijn reddende engel dat ik met spoed naar het Ikazia ziekenhuis moest om me te melden op de spoedeisende hulp. Mijn suiker waarden waren de afgelopen week niet helemaal goed. Inmiddels waren deze opgelopen tot 26 en begon de druk op mn hoofd steeds erger te worden (arts vertelde dat bij waarde 30, coma in kan treden). In het Ikazia ziekenhuis werden alle alarmbellen geluid en knalde ze me gelijk aan calcium infusen om me op te peppen.

Uiteindelijk na een nacht vol prikken, testen en infusen kwamen ze vrijdag met de mededeling: we snappen er niets van, u bent kern gezond, sport veel zien we aan de waardes en uw bloeddruk, mooi gewicht maar helaas heeft u wel diabetes 1 en moet u uw hele leven zelf insuline gaan inspuiten en gecontroleerd gaan leven, sporten en eten. Boem..... Das ff koud op je dak. Uiteraard vloog als eerste het hele Sri Lanka verhaal door mn kop en drukte ik de artsen op het hart dat ik woensdag weer op de been moest zijn want per slot vaan rekening zouden we dan naar Sri Lanka vertrekken.

Uiteindelijk heb ik zaterdag met de internist gesproken en die deelde mij mede dat het allemaal toch wel ernstig was en dat ik 4x per dag insuline moet gaan spuiten. Meneer u kunt hier 100 mee worden maar u zult u moeten gaan aanpassen en moeten leren omgaan met een chronische, ongeneeslijke ziekte vol met dieeten, insuline en regelmaat. Reizen kan elke diabeetu ook, maar niet 3 dagen nadat deze diagnose is geconstateerd. Dat was een enorme klap in mn gezicht maar in goed overleg met Suus en m'n kleine zus hebben we wijselijk besloten de reis enkele weken voor ons uit te schuiven. Leren leven met insuline is momenteel het belangrijkste.

Sinds gisterochtend hebben ze eindelijk alle waardes redelijk onder controle en zit ik op 8. Tuurlijk ben ik daar blij om maar moet me daar gloeiende gloeiende wel 4 x per dag voor injecteren. Ze zijn me nu aan het "inregelen" op een waarde insuline die ervoor zorgt dat het controleerbaar is. Zodra dat aan de hand is is m'n basis ok. We hoopten dat dat gisteravond het geval zou zijn maar gistermiddag was mijn waarde weer te laag. We blijven dus nog doorgaan met het "inregelen". Ik heb afgelopen weekend ook les gekregen in het zelf injecteren.

Zodra je thuis ingeregeld bent (dag of 3) ben je klaar om als diabeet door het leven te gaan zegt de arts hier. Nogmaals ik ga niet dood, kan er 100 mee worden. Ik zal alleen een ander leven moeten gaan leiden en moeten leren omgaan met veel beperkingen, insuline en regelmaat. 

Gaat ook helemaal goed komen. Ben bezig alles een plekje te geven. Dat is niet makkelijk en zal niet zomaar gebeurd zijn maar gaat  op den duur echt wel lukken. Zodra ik helemaal ingeregeld ben en weet om te gaan met de juiste hoeveelheden insuline, men noemt dat diabeteszelfregulatie, gaan we onze plannen weer oppakken om naar Sri Lanka te gaan. Verdere info hopen we komende week te krijgen en naar jullie door te spelen.

Groeten van Pa en Zoon en kleine Zus

 

 

1 | 2 | 3 | 4 | Volgende