U bent hier:

home - projecten - projecten 2011

Projecten 2011

 (VOOR EEN VOLLEDIG EN COMPLETER OVERZICHT DOWNLOAD HET DAGBOEK 2011)

2011 is mooi gestart voor de stichting. We hadden een paar financiële meevallers van organisaties en bedrijven die ons een extraatje gunden. Pa en Ma zijn bijna de hele maand januari in Sri Lanka geweest om samen met Ruzain alle gedane projecten van de afgelopen jaren langs te lopen. Verder hebben ze veel tijd gestopt in de voorbereiding van nieuwe projecten. Ikzelf ben in maart / april naar Sri Lanka gegaan om alles uit te voeren met hulp van alle vrienden daar.

 
We beginnen als stichting zijn flink te veranderen wat het blijft niet bij de gebruikelijke 1 op 1 projecten, wateraansluitingen enz enz, nee we zijn serieus bezig met mogelijkheden te bekijken om bepaalde modderhutten te vervangen voor echte woningen met 4 muren en 1 dak zodat tijdens de lange regentijd iedereen droog en gezond blijft. Een hele kostenpost voor een kleine stichting als wij maar toch zijn we er in geslaagd om dankzij de hulp van onze sponsoren 4 complete woning te bouwen. Stel je voor: Je leeft al jaren in een modderhut die elke jaar gemiddeld 3 maanden lang enorme hoosbuien te verduren krijgt. Regelmatig staat de gehele hut onder water en zijn je kinderen ziek van het vocht door griep, vitaminen tekort etc. Dan komen er een paar Hollanders die gewoon bijna uit het niets je lot aantrekken en je leven voor altijd veranderen d.m.v. een echt stenen huis. Super eenvoudig maar o zo praktisch. Nooit meer water binnen of vocht………Zowel voor de mensen daar als voor ons een geweldig gevoel. Verder hebben we weer een nieuwe school onder onze hoede genomen, toiletten gebouwd, wateraansluitingen laten aanleggen etc etc.
 
KLIK LINKS  voor een samenvatting van enkele projecten. Voor een volledig verslag kan het dagboek gedownload worden bij het hoofdstuk dagboek.
FIlMPJES VAN DEZE PROJECTEN KAN JE VINDEN BIJ HET HOOFDSTUK FILMPJES